Vergoedingen

Voor vergoeding van een orthodontische behandeling is een aanvullende verzekering nodig.

Alle verzekeraars hebben wel een aanvullende verzekering voor orthodontie, maar er zijn grote verschillen tussen de vergoedingen. Soms is er een maximum bedrag voor de behandeling, soms wordt er alleen een bepaald percentage vergoed, soms wordt alles vergoed. Vaak is er een leeftijdsgrens, meestal van 18 jaar, soms van 22 jaar. Daarboven is de vergoeding vaak een stuk beperkter. Bij sommige verzekeraars moet er eerst toestemming voor de behandeling worden gevraagd.
Er zijn ook verzekeraars die een beperking in tijdsduur hanteren, dan kan het soms verstandig zijn de eerste afspraak of afspraken zelf te betalen.
Kortom het is dus verstandig om altijd zeer goed de vergoedingen en voorwaarden van de diverse verzekeraars te vergelijken en indien nodig uw verzekering aan te passen of over te stappen naar een andere verzekeraar. Op deze website is een goede eerste vergelijking te maken.

Alleen zeer ernstige gebitsafwijkingen worden vergoed uit de basisverzekering na het aanvragen van een machtiging. Indien bijvoorbeeld een kaakoperatie nodig is, is er sprake van een gecombineerde behandeling met de kaakchirurg en dan kunnen wij voor u een machtiging aanvragen. 
Indien de behandeling wordt goedgekeurd, worden alle kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij wordt wel eerst uw eigen risico aangesproken.