Voor jongeren

Bij jongeren wordt er meestal rond de leeftijd van 10 jaar een eerste afspraak gemaakt bij de orthodontist. Dit kan zijn omdat de tandarts je heeft verwezen, maar ook als jij of je ouders dat zelf willen kan je bij ons een afspraak maken.
Soms lijkt het onzin dat de tandarts je verwijst: mijn tanden staan toch heel recht? Het is logisch dat je dat denkt, maar een beugel is eigenlijk juist niet in de eerste plaats bedoeld om een mooier uiterlijk te krijgen. Het is belangrijk dat je tanden en kiezen op een goede manier op elkaar sluiten zodat je op de goede manier kauwt en om te voorkomen dat je gebit onnodig snel slijt. Dat is dan ook eigenlijk altijd de reden dat een tandarts je doorverwijst.
Als de tandarts het niet nodig vindt, maar jij en /of je ouders willen toch wel eens weten of het mogelijk is je tanden wat rechter te zetten kan je ook altijd een afspraak maken voor een eerste consult bij 1 van onze orthodontisten!
Als je boventanden ver voor je ondertanden uitsteken noemen we dat een overbeet, of met een duur woord een ‘klasse II malocclusie’. Als je een overbeet hebt is het verstandig om op jongere leeftijd al een afspraak te maken, als je een jaar of 7 of 8 bent. Een overbeet wordt meestal eerst behandeld met een activator of blokbeugel, en vaak krijg je dan later nog een slotjesbeugel.

Voor een behandeling met een activator is het niet van belang of je al je tanden en kiezen al hebt gewisseld. Voor een slotjesbeugel is het meestal wel nodig dat de wisseling in ieder geval voor het grootste deel al voltooid is.
We vinden het belangrijk dat je zelf ook begrijpt waarom een beugel belangrijk is en daar ook achter staat. Bij het eerste consult legt de orthodontist je uit waarom het goed is om een beugel te nemen, en soms ook waarom het bij jou niet nodig is!
Misschien vind je het leuk dat je een beugel gaat krijgen, of misschien zie je er juist heel erg tegenop. We gaan er in ieder geval voor om samen met jou te zorgen voor een prettige behandeling met als resultaat een lach waar je apetrots op bent!
Op deze website geven we je al heel veel informatie zodat je weet wat je te wachten staat, en als je al een beugel hebt kan je hier ook op veel vragen een antwoord vinden. En natuurlijk kan je ons altijd bellen of even langskomen als je toch nog meer wilt weten.