Voor volwassenen

Misschien is het u al eens opgevallen: Steeds vaker zie je volwassenen met een beugel. Dit is niet verwonderlijk, want ook volwassenen kunnen veel baat hebben bij een orthodontische behandeling.

Ondanks dat er op volwassen leeftijd geen groei meer optreedt, kunnen tanden en kiezen nog steeds goed verplaatst worden. Orthodontie bij volwassenen is daarom ook zeer goed mogelijk. Op dit moment is in Nederland meer dan een kwart van de mensen die zich bij een specialist melden ouder dan 18 jaar. Ook boven de leeftijd van 60 jaar wordt er nog steeds orthodontisch behandeld.
In de regel kunnen wij u bij het eerste consult al informeren of behandeling mogelijk is. Hierbij is de belangrijkste factor de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees en het omgevende bot en weefsel waarin de tanden vastzitten.
Indien behandeling mogelijk is volgt een uitgebreid onderzoek waarna wij met u de juiste behandelmethode zullen bespreken.

Bij volwassenen is het uiterlijk van de beugel een belangrijk item. Er zijn diverse behandelingen met minder zichtbare beugels, wij werken bijvoorbeeld met Invisalign, zie hiervoor het desbetreffende item. Ook behandeling met keramische (witte) brackets is mogelijk. Volwassenen kunnen zich voor diverse redenen tot ons wenden, bijvoorbeeld:

  • ik heb scheve tanden en zou graag willen weten of hier iets aan gedaan kan worden
  • ik wil graag een brug of implantaten maar hiervoor staan enkele tanden niet op de juiste plek
  • ik mis tanden of kiezen en wil weten of het gat met een beugel gesloten kan worden
  • ik heb een slechte kies of tand, die niet te redden is, kunt u de andere tanden misschien opschuiven

Zo zijn er nog legio andere voorbeelden. U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend consult. U kunt dit doen via de website of telefonisch. Een orthodontische behandeling wordt vaak gedaan om esthetische redenen, maar er zijn ook functionele voordelen. Het gebit is na een behandeling makkelijker schoon te houden en er is minder slijtage van het glazuur.
Onze behandelaars zijn specialisten, wat inhoudt dat er aansluitend op de 6-jarige studie tandheelkunde een 4 jarige orthodontie studie is gevolgd en afgerond. Er wordt nauw samengewerkt met implantologen, parodontologen en kaakchirurgen, zodat we volwassen patiënten de meest optimale behandeling kunnen aanbieden.