Aligners

Behandeling met aligners, de “onzichtbare beugel”
Een behandeling met aligners is een nieuwe techniek om het gebit bij volwassenen te reguleren. Met behulp van vrijwel onzichtbare hoesjes die over de tanden en kiezen klikken wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd. Wij werken met Spark en Invisalign aligners.

Hoe ziet een aligner er uit?
De behandeling met aligners
Het dragen van de aligners
Kan er altijd behandeld worden met aligners?
Is een behandeling met aligners duurder?
Informatiefolders aligners van Spark en Invisalign

Online beugelen? Voorkom offline problemen!

Beugelen op afstand is een trend uit het buitenland, die ook steeds vaker in Nederland opduikt. Met de smartphone of een andere speciale camera kan men thuis foto’s maken van het gebit en deze doorsturen. Alleen op basis van deze foto’s wordt een beugel gemaakt en kan men die thuis zelf plaatsen.

De doe-het-zelf beugel kan eenvoudig lijken maar er kleven behoorlijke risico’s aan. De Nederlandse Vereniging van Orthodontisten staat absoluut niet achter deze ontwikkeling en wil patiënten waarschuwen!

Een beugelbehandeling kan niet uitgevoerd worden zonder een goed en degelijk onderzoek en behandelplan. De kwaliteit van een behandeling met doe-het-zelf beugels is absoluut niet voorspelbaar en kan zelfs leiden tot onomkeerbare schade aan het gebit.

Zonder professionele begeleiding kan het eindresultaat niet alleen tegenvallen, maar moet de opgelopen schade worden hersteld met behulp van een nieuwe behandeling met onnodige extra hoge kosten. Voor een goede beoordeling, betrouwbaar advies en de beste begeleiding naar een succesvol eindresultaat van een beugelbehandeling is de orthodontistenpraktijk dé aangewezen plek.
Voor meer informatie verwijzen we u naar o.a. de site van de KNMT over dit onderwerp. https://knmt.nl/standpunt-nvvo-vtvo-en-knmt-over-doe-het-zelfbeugels-en-aligners